Trotineti od polovine juna u saobraćaju samo sa nalepnicama

0

Trotineti od polovine juna u saobraćaju sa nalepnicama.
Agencija za bezbednost saobraćaja objavila je spisak lokacija na kojima se može podneti zahtev za izdavanje nalepnice za laka električna vozila. Usluga će koštati 2160 dinara.

Agencija za bezbednost saobraćaja objavila je spisak lokacija na kojima se može podneti zahtev za izdavanje nalepnice za laka električna vozila.

U Kragujevcu se zahtev može podneti u ovlašćenim ekspoziturama AMSS centra i to na dve lokacije u centru grada u Lepeničkom bulevaru 47 i u Pertovcu – Ulica Mlavska 1.

Laka električna vozila, u koja spadaju električni trotineti i bicikli, od 15. juna, će moći da učestvuju u saobraćaju jedino ukoliko poseduju odgovarajuću nalepnicu.

Prema Uredbi koju je 5. aprila usvojila Vlada Srbije, vlasnike lakih električnih vozila ova usluga će koštati ukupno 2.160 dinara.

Cena usluge izdavanja nalepnice za laka električna vozila iznosi 1.560 dinara, a cena obrasca nalepnice za laka električna vozila iznosi 500 dinara.

Za dobijanje nalepnice podnosi se zahtev u kome se navode lični podaci vlasnika vozila, kao i podaci o lakom električnom vozilu (marka, trajna nominalna snaga elektromotora, najveća konstruktivna brzina, masa praznog vozila).

Uz zahtev se mora dostaviti i tehnička dokumentacija za lako električno vozilo, iz koje se može utvrditi marka vozila, trajna nominalna snaga elektromotora, najveća konstruktivna brzina i masa praznog vozila.

Takođe, uz nju je potrebno dostaviti i fotokopiju ili očitanu ličnu kartu, popunjenu i potpisanu izjavu na posebnom obrascu, ali i dokaz o uplaćenoj naknadi na ime izdavanja nalepnice za laka električna vozila.

U pravilniku se navodi da, ukoliko se iz dostavljene dokumentacije ne mogu utvrditi karakteristike vozila, onda se mora obaviti ispitivanje lakog električnog vozila, kako bi se utvrdile njegove karakteristike uz naknadu za ispitivanje, o trošku podnosioca zahteva, navode u Agenciji za bezbednost saobraćaja.

Novinar: Nataša Paunović

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *